Category Archives: Okategoriserat

Stiftelsen Liten Lärs integritetspolicy

Stiftelsen Liten Lärs integritetspolicy

Skyddet av dina personuppgifter är mycket viktigt för oss inom Stiftelsen Liten Lär. I

denna policy anges vilka personuppgifter som kan komma att behandlas av Stiftelsen,

huvudman för småbarnsskolan Liten Lär och grundskolan Uppsala Enskilda Skola,

genom användning av våra webbsidor och tjänster. Policyn talar även om hur

personuppgifter kan komma att behandlas samt dina rättigheter i förhållande till dessa.

Stiftelsen Liten Lär har det yttersta ansvaret för all registrering av personuppgifter och

behandlar dessa personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Vilka personuppgifter behandlar vi?

En personuppgift är alla typer av information som direkt eller indirekt kan hänföras till dig

som fysisk person. Detta inkluderar t.ex. namn, adress, e-post, mobilnummer. Även

bilder, ljudupptagningar och IP-nummer räknas emellertid som personuppgifter.

Beroende på vilken relation du har till Stiftelsen Liten Lär; personal, vårdnadshavare eller

barn/elev, kan vi komma att behandla olika typer av personuppgifter, som t ex:

● Kontaktuppgifter såsom namn, adress, e-post och telefonnummer.

● Användarinformation, t.ex. IP-nummer, webbläsarinformation, information om

enheten du använder och även information om hur du interagerar med våra

tjänster, exempelvis vilka funktioner du använder.

● Namnlistor av olika slag; t ex hämtningslistor, närvarolistor, sov- och skötlistor.

● Fotografier av personal, barn och elever.

● Annan information som vi mottager från dig igenom din kontakt med oss.

Vid vår behandling av personuppgifter är det endast de personer i vår verksamhet, som i

sitt arbete är i behov av att kunna behandla de aktuella personuppgifterna, som har tillgång

till dem. Samtliga personuppgifter gallras eller raderas när de inte lägre är aktuella.

Vissa personuppgifter måste emellertid lagras i enlighet med lagar och förordningar,

t.ex. bokföringslagen eller skollagen, och kommer därför att lagras i enlighet med

lagstadgade lagringstider.

Ändamål med behandlingen

Vi behandlar personuppgifter för följande ändamål:

● För att fullföja förskolans och grundskolans uppdrag

● För att ge dig som barn/elev eller mölig framtida elev information om våra

tjänster.

● För att ge dig som medarbetare eller möjlig framtida medarbetare information om

våra tjänster.

● För att ge dig som vårdnadshavare eller möjlig framtida vårdnadshavare

information om våra tjänster.

Personuppgifter i skoladministrationen

I administrationen av förskolan/skolan används personuppgifter bland annat vid

hantering av omdömen och frånvarorapportering, men även för internt bruk gällande

t.ex. utvärdering och liknande åtgärder. Vi behandlar även särskilt känsliga

personuppgifter i form av hälso- och sjukvårdsinformation på våra skolor enligt

bestämmelserna i Patientdatalagen (SFS nr: 2008:355)

Personuppgifter i marknadsföringssyfte

Skulle det finnas möjlighet för dig att uppge dina personuppgifter på vår hemsida eller

vid annan kontakt med oss är detta frivilligt. Om du själv har uttryckt ett behov av att

komma i kontakt med oss kommer vi endast att behandla personuppgifterna i syfte att

uppfylla respektive ändamål, t.ex. att återge aktuell information via post, telefon, sms

eller e-post. Du har möjlighet att när som helst tacka nej till att ta emot denna typ av

information.

Sociala medier

Vi använder sociala medier som kommunikationskanal för att nå våra målgrupper med

information om våra tjänster. Vi använder i dessa fall oss av Facebook och/eller Instagram.

Vid din registrering av ett konto på sociala medier samtycker du själv till att dina

personuppgifter hanteras på det aktuella sociala mediet och väljer själv vilka uppgifter i

din profil som ska vara synlig för andra. Det är din inställning av ditt konto och profil som

avgör vilka personuppgifter vi kan få tillgång till. Om du vid något tillfälle kommunicerar

med oss via sociala medier väljer du själv vilka personuppgifter du vill dela med dig av.

Övrig användarinformation som samlas in via sociala medier används enbart för

statistiska ändamål, t.ex. för att sammanställa rapporter avseende användning och

interaktion.

Dina rättigheter

Vi har enligt Dataskyddsförordningen en skyldighet att endast behandla personuppgifter

som är korrekta, relevanta och nödvändiga med beaktande av våra legitima ändamål.

Du har möjlighet att begära ut information om vilka personuppgifter vi har lagrade i våra

register (ett s.k. registerutdrag), samt begära rättning eller radering av de

personuppgifter vi har lagrade i våra register.

För frågor om personuppgiftsbehandling är du välkommen att kontakta:

● Småbarnsskolan Liten Lär – rektor Eva Göransson

evagoransson@litenlar.se

● Grundskolan Uppsala Enskilda Skola – administratör Anne Svensson

anne@uppsalaenskildaskola.com

Senast uppdaterad 2018-05-25

Läsårsdata, sommarlovet, 14 juni-17 aug 2018 och läsåret 2018-19

LITEN LÄR

Sommarverksamhet vid behov         13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27, 28 och 29 juni

Sommarstängt                                    2 juli – 3 augusti

Sommarverksamhet vid behov          6 augusti – 17 augusti

 

LÄSÅRET 2018- 2019

Höstterminstart                                      Måndag 20 augusti

Höstlov v.44                                          Måndag 29 oktober- fredag 2 november. Förskolan är öppen för lovverksamhet onsdag 31 okt- fredag 2 nov.

Studiedagar                                         Fredag 28 september, skolan är öppen för lovverksamhet.

Måndag 29 oktober-tisdag 30 oktober, förskolan är helt stängd.

Avslutning                                             Torsdag 20 dec

Jullovsverksamhet                              21, 27, 28 dec 2018, 2, 3, 4 januari 2019

 

Vårterminsstart 2019                           Tisdag 8 januari

Sportlov v. 8                                          18 – 22 februari, öppet för lovverksamhet.

Påsklov v. 16                                         15 – 22 april, öppet för lovverksamhet.

Lovdagar                                              Onsdag 1 maj, skolan helt stängd.

Kristi H, 30-31 maj, skolan helt stängd.

Nationaldagen torsdag 6 juni, skolan helt stängd.

Studiedagar                                         Måndag 7 januari, skolan helt stängd

                                                                 tisdag 30 april, studiedag för lärarna,

                                                                 skolan är öppen för lovverksamhet till 14.00.

                                                                 Fredag 7 juni, utvärderingsdag för personalen. Skolan är helt stängd.

 

Avslutning                                             Onsdag 12 juni, kl 9.00-11.00, lovverksamhet från 11.00.

 

Sommarverksamhet vid behov      13, 14, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27, 28 juni

 

Sommarstängt                                    1 juli – 4 augusti

 

Sommarverksamhet vid behov      5 augusti – 16 augusti

 

Höstterminsstart 2018                        Måndag 19 augusti – fredag 20 december

Matsedel Vecka 25 och 26 från Happy Food

SKOLMATSEDEL LITEN LÄR

Vecka 25

måndag

18 juni

Ingrediensförteckning

Pasta med lyxig grönsaks- & kokossås

Ekologisk kokosmjölk, ekologiska tomater, röda KRAV-linser, KRAV-grönsaker och rotfrukter är ingredienser i den här vegetariska pastasåsen som får mycket smak av kryddor från det indiska köket. Pastasåsen serveras med ekologisk pasta.
Kalorier: 866kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 90% 0.17 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

-

tisdag

19 juni

Ingrediensförteckning

Oxgrill med stuvade morötter & kokt potatis

Stuvade morötter passar mycket bra till korv så här serverar vi ugnsstekt svensk korv med ekologiska morötter stuvade med KRAV-mjölk/grädde samt uppländsk KRAV-potatis.
Kalorier: 691kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 60% 0.66 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Sojakorv med stuvade morötter & kokt potatis

onsdag

20 juni

Ingrediensförteckning

Sydfransk fiskgryta med ris

En lyxigt god fiskgryta med fisktärningar av sej, torsk och lax, KRAV-räkor, KRAV-ärtor, vitt ekologiskt matlagningsvin, KRAV-mjölk och grädde som vi smaksätter med persilja och paprikapulver. Till grytan serverar vi KRAV-ris.
Kalorier: 679kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 60% 0.89 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Sydfransk linsgryta med ris

torsdag

21 juni

Ingrediensförteckning

Kycklinglasagne

Den här lasagnen gör vi på färska lasagneplattor som vi varvar med en kycklingfärsröra på svensk kycklingfärs, ekologiska tomater, KRAV-morot och ekologiska örter och en bechamelsås på KRAV-mjölk/grädde samt riven ekologisk ost.
Kalorier: 746kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 65% kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk lasagne

fredag

22 juni  Midsommarafton, förskolan är helt stängd

Vecka 26

Måndag

Köttfärsjärpar i tomatsås med spagetti

Köttfärsjärpar på svensk KRAV-nötfärs och närodlad KRAV-potatis som blir saftigt goda i en smakrik tomatsås på ekologiska tomater, Ajvar Relish och ekologiska örter. Till järparna serverar vi KRAV-spagetti.
Kalorier: 732kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 90% 1.65 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Solrosbollar i tomatsås med spagetti

tisdag

26 juni

Ingrediensförteckning

Fiskburgare med grön ärtpesto & potatismos

Det här är en fiskurgare/biff med vit fisk från hållbart fiske som vi serverar med potatismos på närodlad KRAV-potatis och en kall ärtpesto på gröna KRAV-ärtor, ekologiska solroskärnor och lagrad hårdost .
Kalorier: 818kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 90% 0.51 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk biff med grön ärtpesto & potatismos

onsdag

27 juni

Ingrediensförteckning

Pytt i panna med inlagda rödbetor

Svenskt KRAV-nötkött, svensk korv, svenskt fläskkött, närproducerad skinka och KRAV-potatis är ingredienser i vår pytt i panna som vi serverar med inlagda KRAV-rödbetor.
Kalorier: 565kcal Lokalt producerat: 30% Ekologisk/MSC: 60% 2.31 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Rotsakspytt med inlagda rödbetor

torsdag

28 juni

Ingrediensförteckning

Krämig grönsakssoppa med mjukt bröd & hummus

Olika KRAV-grönsaker, närodlad KRAV-potatis, KRAV-grädde och mjölk är basen i den här lena och goda vegetariska soppan som vi smaksätter med ekologiska örter. Till soppan serverar vi ett mjukt KRAV-bröd och en krämig och len klassisk hummus på ekologisk kikärtor.
Kalorier: 744kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 95% 0.45 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

-

fredag

29 juni

Ingrediensförteckning

Afrikansk kycklinggryta med ris

Svensk kycklinglårfilé, ekologisk kokosmjölk, KRAV-paprika, ekologiska tomater och curry är ingredienser i den här goda grytan som vi serverar med KRAV-ris.
Kalorier: 759kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 40% 1.1 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Afrikansk böngryta med ris

 

 

LITEN LÄR HAR SOMMARSTÄNGT MELLAN 2 JULI- 5 AUGUSTI 2018

 

 

Sjukanmälan

Telefonnumret till 1-årspaviljongens mobiltelefon  är 0721-67 97 24. Det går även bra att skicka SMS till denna telefon.

Vid sjukanmälan av barnen 2-5 år som går i ”stora skolan” är telefonnumret 018-30-40-05. Man ringer helst före 8.00 och i vilket fall före 8.30.

Telefonsvararen lyssnas av fortlöpande.

Öppettider på Liten Lärs småbarnsskola

Liten Lär öppnar kl. 7.00 varje morgon.

Barn som kommer mellan 7.00-7.30 lämnas inne i stora skolan till den assisterande läraren som har öppningsvecka.

Barn som kommer från kl 7.30 överlämnas till personalen ute på 1-årsgården. 1-åringar går direkt in i paviljongen från kl 7.45.

Klockan 7.55  är det sedan dags att ställa upp sig på led och gå över till stora skolhuset inför inringningen kl. 8.00.

 SKOLDAGEN BÖRJAR KL. 8.00 OCH DÅ SKA ALLA BARNEN VARA PÅ PLATS PÅ SKOLAN!

Klockan 16.10 går kvarvarande barn från 1-årsgruppen över till stora skolhuset för gemensam stängning. På sommarhalvåret/vid fint väder går barnen istället ut på 1-årsgården där gemensam stängning sker.
Liten Lär stänger 17.00 varje dag och de barn som är kvar till stängning hämtas ute på 1-årsgården eller från trappan på framsidan, utanför stora skolhuset senast 16.59!

Hälsningar från Eva Göransson, rektor på Liten Lär