Author Archives: Eva Göransson

Coronainformation

Välkomna till Liten Lär!

När vi nu startar upp en ny termin på Liten Lär är det ytterst viktigt att inte sjuka barn kommer till förskolan. Vi önskar att barnen som kommer är friska och pigga och orkar med hela dagen på förskolan! Då kan vi bedriva en fin, rolig och lärorik verksamhet för alla barnen.

SMÅ BARN ÄR OFTA FÖRKYLDA

Barn får mildare symtom av covid-19 än vuxna. Feber och hosta är de vanligaste symtomen, men en del barn får också diarré, kräkningar, trötthet och rinnsnuva. Det kan vara svårt att skilja covid-19 från andra infektioner med liknande symtom hos förskolebarn. Små barn i förskolan utvecklar sitt immunsystem genom att vara förkylda oftare än vuxna.

Barn har ofta lätta besvär som snabbt går över och som inte är tecken på Covid-19. Då kan de komma tillbaka till förskolan när det är symtomfritt och ytterligare två dygn gått. Om sju dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit feberfria och barnet har gått allmäntillstånd, kan det komma till förskolan, även med lindriga symtom. Det kan till exempel handla om enstaka hostningar, eller att näsan rinner efter att de varit ute. Barnet är förövrigt piggt och opåverkat. I sådana situationer avvaktar vi och ser om besvären försvinner, innan vi ringer hem barnet.

Barn ska stanna hemma om någon i familjen har covid-19

Barn och elever måste stanna hemma från förskola, skola och fritids när någon i hemmet är smittad med covid-19. Det gäller även om barnet själv är friskt och saknar symtom. Det framgår av rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Det betyder att ditt barn inte ska komma till förskolan eller skolan så länge någon i hemmet där barnet bor har bekräftad covid-19.

Du behöver anmäla frånvaro för ditt barn som vanligt enligt de rutiner som finns på vår förskola.

Följ råden från vården

När du får ditt provsvar som visar att du har covid-19 får du information från vården om vilka regler som gäller för dig och din familj. För frågor om provtagning och regler för familjekarantän kontakta: https://www.1177.se/Uppsala-lan/

LITEN LÄRS RÅD FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR SMITTSPRIDNING AV CORONAVIRUS PÅ FÖRSKOLAN.

Stort tack för er hjälp att följa våra uppdaterade rutiner gällande lämning och hämtning av era barn!!! Ni kommer i tid och meddelar oss på tel.svararen om tiden ändras. Ni går inte in i skolan annat än i nödfall och hämtar barnen utomhus på gården eller väntar på skolans framsida att ert barn ska komma ut till er. Det är mycket viktigt att ni ringer och meddelar oss ändrad hämtningstid, i annat fall kommer vi ut med barnet på den ordinarie hämtningstiden.

Angående barnsäkerheten på morgonen: För att inget barn ska kunna bli lämnade ensamma in i skolan av sin förälder efter kl 8.00, låser vi även dörren på baksidan, från inringningen, under morgonsamlingen och öppnar den igen tidigast 8.25 för de barn som ev. kommit försent. Där tar en pedagog emot och följer med barnet till sin grupp. Ring och meddela om ni blir försenade!

Vid inringningen på morgonen hålls grupperna isär och vi bedriver mycket av vår verksamhet utomhus. Viktigt att ni som lämnar ert barn på baksidan, backar undan när lärarna kommer ut på trappan. Vi vuxna måste tänka på att hålla avstånd till varandra!!!

Alla som kommer på morgonen tvättar och spritar sina händer noga, både barn och vuxna. Alla händer tvättas noga och spritas före fruktstund, lunch och mellanmål.

Barnen i 2-årsgrupperna har morgonsamling gruppvis. Även 3-5års grupperna har tills vidare egen morgonsamling. Vi blandar inga barngrupper inomhus under skoldagen, lunchen är undantagen.

Gymnastik kan hållas utomhus vid lämpligt väder. När gymnastik hålls inomhus, undviks aktiviteter som inkluderar närkontakt mellan barn.

I matsalen och klassrummen sitter vi så glest det går.

Vi har öppning utomhus och utestängning när vädret tillåter detta.

Vi tar heller inte fortsättningsvis emot några som helst besök från er föräldrar, eller utifrån.

Undantag gäller för inskolningar i 1-årsgruppen. Vid inskolningar tar vi endast emot en vårdnadshavare/barn i taget och vi försöker vara ute så mycket det går.

Återigen stort tack för ert engagemang och hörsamhet i dessa Coronatider!

Eva, Camilla och alla pedagoger på Liten Lär

LÄSÅRSDATA, vårterminen 2021

Vårterminsstart 2021 tisdag 12 januari

Sportlov v. 8 22 – 26 feb, öppet för lovverksamhet.

Påsklov v. 13 29-31 mars och 1 april, öppet för lovverksamhet.

Studiedagar mån 11 jan, förskolan stängd.

Mån 22 mars, öppet för lovverksamhet.

Fredag 11 juni, utvärderingsdag för personalen. Förskolan stängd.

Lovdagar fredag 30 april, öppet för lovverks -14.00.

Kristi H, 14 maj, skolan helt stängd.

Avslutning tors 10 juni, kl 9.00- 11.00, lovverksamhet från 11.00.

Sommarverksamhet vid behov 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 juni. 1, 2 juli.

Sommarstängt 5 juli – 6 augusti

Studiedag måndag 9 augusti, skolan stängd

Sommarverksamhet vid behov 10 – 13 augusti

Höstterminsstart 2021 Måndag 16 augusti – fredag 17 december

Regler för kö anmälan och ev. uppsägning

Vi har glädjen att meddela att Liten Lär har en egen kö, där vi själva administrerar och erbjuder placering på Liten Lär. Platserna erbjuds det första barnet från kön, i den åldersgrupp där det finns ledig plats.

Intagningskriterier: 1. Syskonförtur 2. Ansökningsdatum

NI SOM FÅTT ERBJUDANDE OM PLACERING AV ERT BARN PÅ LL och dessutom fått erbjudande av från kommunen om plats på era andra alternativ. Önskar ni att ert barn ska börja på LL, måste ni  snarast tacka nej till kommunens erbjudande!

Liten Lär kan inte som enskild förskola erbjuda platsgaranti på 4 månader. Om man önskar detta så måste man även ställa sitt barn i kommunens kö med andra val.

För att ställa ditt barn i Liten Lärs kö: 1. Barnet  måste  vara  minst  8  veckor  gammalt. 2.  Ansök  via  mejl  till evagoransson@litenlar.se  3.  Dessa  uppgifter  ska  finnas  med  för  att  ansökan  ska  vara  giltig;  barnets  för-  och  efternamn,  personnummer, önskat startdatum, grund för placering (ex arbete 100%, studier, praktik, arbetssökande, föräldraledig med syskon), vårdnadshavarnas  namn  och  personnummer,  folkbokföringsadress,  mobiltelefon,  e-post.

Efter att ansökan inkommit kommer vi att skicka ut ett bekräftelsemejl till vårdnadshavaren. När sedan barnet fått en plats och blivit placerat på LL,  sänder ni in grund för placering = studier, arbete, arbetssökande och antal önskade timmar/vecka till evagoransson@litenlar.se

Dessutom måste ni snarast anmäla vårdnadshavarens/havarnas inkomstuppgifter in till antagningsenheten i Uppsala kommun, ebarnungdom. Detta för att ni inte ska faktureras från kommunen med högsta belopp.

UPPSÄGNING AV PLATSEN PÅ LITEN LÄR:

Från och med 1 oktober 2019 gäller två månaders uppsägningstid för barnets plats. Om barnet har två vårdnadshavare ska båda godkänna uppsägningen, precis som tidigare. Under oktober kommer särskilda övergångsregler att gälla. För mer information om du har ett aktuellt ärende, kontakta antagning förskola. (Förändringen införs utifrån beslut i utbildningsnämnden den 19 juni 2019.)  

Vänliga  hälsningar från ledningen på Liten Lär

Matsedel v.9, 2021 från Campus by Eatery


MENY
Vecka 9 2021-03-01 – 2021-03-05
 
Måndag 1 mars
 
Kycklingschnitzel med vitlökssås och rostad potatis
Veg: Vegetarisk schnitzel med vitlökssås och rostad potatis.
 
Tisdag 2 mars
 
Pytt i panna med rödbetor
Veg: vegetarisk panna med rödbetor
 
onsdag 3 mars
 
Chevapici med ajvaryoghurt & bulgur
Veg: Kikärtsbiff med ajvaryoghurt & bulgur
 
torsdag 4 mars
 
Fiskburgare med remouladsås, bröd och tillbehör
Veg: vegburgare med remouladsås, bröd och tillbehör
 
fredag 5 mars
 
Gyros med libabröd, vitlökssås, tomatsås och bulgur
Falafeltallrik med vitlökssås, tomatsås och bulgur  


I MÅLTIDERNA INGÅR ALLTID; 3-4  OLIKA SORTERS SALLAD, säsongens GRÖNSAKER, HÅRT BRÖD, BREGOTT, VATTEN ELLER MELLANMJÖLK OCH FRUKT


  

 

     

   

       

    

 

  

      

   

  

 

  

 

 

 

 

 

 

     

 

     

       

  

  

  

    

 

    

  

 

        

 

 

    

     

 

   

  

 

  

 

       

 

 

   

 

 

  

 

    

  

 

  

 

      

   

   

 

    

Liten Lärs grundare och verkställande ledamot i Stiftelsen Liten Lärs styrelse, Birgitta Strömbom

Birgitta Strömbom är Liten Lärs grundare. Hon sitter som verkställande ledamot i Liten Lärs styrelse och har det övergripande huvudmannaansvaret för verksamheten.

Birgitta kan nås på mejl: bec.strombom@telia.com

Liten Lär i Uppsala Foto. Mikael Wallerstedt Bilderna är fria att anävnda för Liten Lär i Uppsala.

Sjukanmälan, på skolans telefon och svarare!

Telefonnumret till 1-årspaviljongens mobiltelefon  är 0721-67 97 24. Det går även bra att skicka SMS till denna telefon.

Vid sjukanmälan av barnen 2-5 år som går i ”stora skolan” är telefonnumret 018-30-40-05. Man ringer helst före 8.00 och i vilket fall före 8.30.

Telefonsvararna lyssnas av fortlöpande.