Matsedel Vecka 21 från Happy Food

SKOLMATSEDEL LITEN LÄR

Vecka 21

måndag

Gulaschgryta på nötfärs med ris

Matig och god variant på klassisk gulasch som vi gör på svensk KRAV-nötfärs, ekologiska tomater, olika KRAV-märkta och ekologiska grönsaker och rotsaker. Vi serverar grytan med KRAV-ris.
Kalorier: 681kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 95% 3.01 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Gulaschgryta på sojafärs med ris

tisdag

22 maj

Ingrediensförteckning

Pasta med lax & skaldjurssås

Ekologisk pasta med en krämig pastasås som vi gör på lax och räkor från hållbart fiske, hummerfond, KRAV-grönsaker, KRAV-mjölk/grädde och vitt ekologiskt matlagningsvin.
Kalorier: 652kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 85% 0.65 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Pasta med krämig grönsakssås

onsdag

23 maj

Ingrediensförteckning

Medelhavsgratinerad korv med kokt potatis

Svensk falukorv som vi gratinerar med en smarrig röra på ekologiska tomater, ekologisk zucchini, Ajvar Relish, KRAV-crème fraiche och ekologisk oregano. Vi serverar korven med närodlad KRAV-potatis.
Kalorier: 743kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 65% 0.7 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Medelhavsgratinerad sojakorv med kokt potatis

torsdag

24 maj

Ingrediensförteckning

Grön ärtsoppa med bröd & ost

Krämigt god vegetarisk soppa som vi gör på gröna KRAV-ärtor, närodlad KRAV-potatis och KRAV-mjölk/grädde. Till soppan serverar vi mjukt KRAV-bröd och KRAV-ost.
Kalorier: 647kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 95% 0.63 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

-

fredag

25 maj

Ingrediensförteckning

Kycklingfilé med bearnaisesås & klyftpotatis

Fredagslyx med svensk kycklingfilé som vi kryddar och helsteker med ekologiska kryddor. Till kycklingen serverar vi närodlad rostad KRAV-potatis och vår kalla bearnaisesås baserad på ekologiska äggulor.
Kalorier: 790kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 50% 0.41 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Quornfilé med bearnaisesås & rostad potatis