Matsedel Vecka 25 och 26 från Happy Food

SKOLMATSEDEL LITEN LÄR

Vecka 25

måndag

18 juni

Ingrediensförteckning

Pasta med lyxig grönsaks- & kokossås

Ekologisk kokosmjölk, ekologiska tomater, röda KRAV-linser, KRAV-grönsaker och rotfrukter är ingredienser i den här vegetariska pastasåsen som får mycket smak av kryddor från det indiska köket. Pastasåsen serveras med ekologisk pasta.
Kalorier: 866kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 90% 0.17 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

-

tisdag

19 juni

Ingrediensförteckning

Oxgrill med stuvade morötter & kokt potatis

Stuvade morötter passar mycket bra till korv så här serverar vi ugnsstekt svensk korv med ekologiska morötter stuvade med KRAV-mjölk/grädde samt uppländsk KRAV-potatis.
Kalorier: 691kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 60% 0.66 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Sojakorv med stuvade morötter & kokt potatis

onsdag

20 juni

Ingrediensförteckning

Sydfransk fiskgryta med ris

En lyxigt god fiskgryta med fisktärningar av sej, torsk och lax, KRAV-räkor, KRAV-ärtor, vitt ekologiskt matlagningsvin, KRAV-mjölk och grädde som vi smaksätter med persilja och paprikapulver. Till grytan serverar vi KRAV-ris.
Kalorier: 679kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 60% 0.89 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Sydfransk linsgryta med ris

torsdag

21 juni

Ingrediensförteckning

Kycklinglasagne

Den här lasagnen gör vi på färska lasagneplattor som vi varvar med en kycklingfärsröra på svensk kycklingfärs, ekologiska tomater, KRAV-morot och ekologiska örter och en bechamelsås på KRAV-mjölk/grädde samt riven ekologisk ost.
Kalorier: 746kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 65% kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk lasagne

fredag

22 juni  Midsommarafton, förskolan är helt stängd

Vecka 26

Måndag

Köttfärsjärpar i tomatsås med spagetti

Köttfärsjärpar på svensk KRAV-nötfärs och närodlad KRAV-potatis som blir saftigt goda i en smakrik tomatsås på ekologiska tomater, Ajvar Relish och ekologiska örter. Till järparna serverar vi KRAV-spagetti.
Kalorier: 732kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 90% 1.65 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Solrosbollar i tomatsås med spagetti

tisdag

26 juni

Ingrediensförteckning

Fiskburgare med grön ärtpesto & potatismos

Det här är en fiskurgare/biff med vit fisk från hållbart fiske som vi serverar med potatismos på närodlad KRAV-potatis och en kall ärtpesto på gröna KRAV-ärtor, ekologiska solroskärnor och lagrad hårdost .
Kalorier: 818kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 90% 0.51 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk biff med grön ärtpesto & potatismos

onsdag

27 juni

Ingrediensförteckning

Pytt i panna med inlagda rödbetor

Svenskt KRAV-nötkött, svensk korv, svenskt fläskkött, närproducerad skinka och KRAV-potatis är ingredienser i vår pytt i panna som vi serverar med inlagda KRAV-rödbetor.
Kalorier: 565kcal Lokalt producerat: 30% Ekologisk/MSC: 60% 2.31 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Rotsakspytt med inlagda rödbetor

torsdag

28 juni

Ingrediensförteckning

Krämig grönsakssoppa med mjukt bröd & hummus

Olika KRAV-grönsaker, närodlad KRAV-potatis, KRAV-grädde och mjölk är basen i den här lena och goda vegetariska soppan som vi smaksätter med ekologiska örter. Till soppan serverar vi ett mjukt KRAV-bröd och en krämig och len klassisk hummus på ekologisk kikärtor.
Kalorier: 744kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 95% 0.45 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

-

fredag

29 juni

Ingrediensförteckning

Afrikansk kycklinggryta med ris

Svensk kycklinglårfilé, ekologisk kokosmjölk, KRAV-paprika, ekologiska tomater och curry är ingredienser i den här goda grytan som vi serverar med KRAV-ris.
Kalorier: 759kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 40% 1.1 kg CO2e/portion

Vegetariskt alternativ

Afrikansk böngryta med ris

 

 

LITEN LÄR HAR SOMMARSTÄNGT MELLAN 2 JULI- 5 AUGUSTI 2018