Matsedel v.47 från Happy Food

SKOLMATSEDEL LITEN LÄR

Vecka 47

måndag

Spagetti med lyxig grönsaks- & kokossås

Ekologisk kokosmjölk, ekologiska tomater, röda KRAV-linser, KRAV-grönsaker och ekologiska rotfrukter är ingredienser i den här vegetariska pastasåsen som får mycket smak av kryddblandningen Garam Masala. Pastasåsen serveras med KRAV-spagetti.
Kalorier: 885kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 90%

Vegetariskt alternativ

-

tisdag

21 november

Ingrediensförteckning

Korvstroganoff med ris

Svensk falukorv, KRAV-crème fraiche/grädde, ekologisk tomatpuré, ekologisk chilisås och ekologisk oregano är ingredienser i vår krämiga och smakrika korvstroganoff. Till serverar vi ekologiskt ris.
Kalorier: 747kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 60%

Vegetariskt alternativ

Sojakorvstroganoff med ris

onsdag

22 november

Ingrediensförteckning

Kokt torsk med ägg & persiljesås, kokt potatis

Klassisk fiskrätt med kokt MSC-märkt torsk som vi serverar med närodlad kokt KRAV-potatis och ägg- och persiljesås på KRAV-ägg och KRAV-grädde.
Kalorier: 598kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 80%

Vegetariskt alternativ

Broccolibiff med ägg- & persiljesås, kokt potatis

torsdag

23 november

Ingrediensförteckning

Vilda kycklinggrytan med bulgur

Smakrik kycklinggryta med svensk kyckling, KRAV-grönsaker, KRAV-grädde, ekologisk svartvinbärsgelé och messmör. Serveras med ekologisk bulgur.
Kalorier: 778kcal Lokalt producerat: 5% Ekologisk/MSC: 50%

Vegetariskt alternativ

Vilda böngrytan med bulgur

fredag

24 november

Ingrediensförteckning

Köttfärsgratäng med potatis

Tomatbaserad köttfärsgratäng där vi varvar en god köttfärsröra på svensk KRAV-nötfärs, ekologiska tomater, KRAV-morot och ekologsika örter med skivad närodlad KRAV-potatis.
Kalorier: 572kcal Lokalt producerat: 40% Ekologisk/MSC: 95%

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk quornfärsgratäng med potatis